İHALE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ  


 

Anket
* Sitemizi Nasıl Buldunuz?
 
Kötü
 
İdare Eder
 
İyi
 
Çok İyi
Haberler » Güncel Mevzuat Değişikliği
Hizmet Alım İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ( 12/06/2015 )
RESMİ GAZETE SAYISI:               29384                     RESMİ GAZETE TARİHİ: 12.06.2015
 
HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1 – 4/3/2009 tarihli ve 27159 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin 35 inci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi ile yedinci ve dokuzuncu fıkralarına, 36 ncı maddesinin üçüncü ve onbirinci fıkralarına, 45 inci maddesinin üçüncü fıkrasına, 47 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine “yeminli mali müşavir” ibaresinden önce gelmek üzere “serbest muhasebeci,” ibaresi eklenmiştir.
 
MADDE 2 –Aynı Yönetmeliğin 39 uncu maddesinin altıncı fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(6) Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan veya davet tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belgenin sunulması zorunludur.”
 
MADDE 3 –Aynı Yönetmeliğin 41 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “yeminli mali müşavir raporu veya serbest muhasebeci mali müşavir raporu” ibaresi “yeminli mali müşavir, serbest muhasebeci mali müşavir veya serbest muhasebeci raporu” şeklinde değiştirilmiştir.
 
MADDE 4 –Aynı Yönetmeliğin 59 uncu maddesinin ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki beşinci fıkra eklenmiştir.
“(2) Aşırı düşük teklif tespit ve değerlendirme işlemlerine ilişkin olarak, ihale ilanı ve dokümanında belirtilmek kaydıyla, üçüncü, dördüncü ve beşinci fıkralardaki koşullar çerçevesinde aşağıdaki seçeneklerden bir tanesi kullanılır.
a) Sınır değerin altında olan teklifler ihale komisyonunca aşırı düşük teklif olarak tespit edilir ve bu teklif sahiplerinden Kurum tarafından belirlenen kriterlere göre teklifte önemli olduğu tespit edilen bileşenler ile ilgili ayrıntılar yazılı olarak istenir. İhale komisyonu;
1) Verilen hizmetin ekonomik olması,
2) Seçilen teknik çözümler ve teklif sahibinin işin yerine getirilmesinde kullanacağı avantajlı koşullar,
3) Teklif edilen hizmetin özgünlüğü,
gibi hususlarda yapılan yazılı açıklamaları dikkate alarak aşırı düşük teklifleri değerlendirir. Bu değerlendirme sonucunda, açıklamaları yeterli görülmeyen veya yazılı açıklamada bulunmayan isteklilerin teklifleri reddedilir.
b) İhale, aşırı düşük teklif tespit ve değerlendirme işlemleri yapılmaksızın sonuçlandırır.
c) Aşırı düşük teklif sınır değerinin altında teklif sunan isteklilerin teklifi açıklama istenmeksizin reddedilir.
(3) Yaklaşık maliyeti Kanunun 8 inci maddesinde öngörülen eşik değerin yarısına eşit veya bu değerin üzerinde olan ihalelerde, ikinci fıkranın (a) bendinin kullanılması zorunludur.
(4) Yaklaşık maliyeti Kanunun 8 inci maddesinde öngörülen eşik değerin yarısına kadar olan, açık ihale, belli istekliler arasında ihale veya Kanunun 21 inci maddesinin (b), (c) ve (f) bentleri gereğince pazarlık usulü ile yapılan personel çalıştırılmasına dayalı olmayan hizmet alımı ihalelerinde, ikinci fıkranın (a), (b) veya (c) bendindeki seçeneklerden birinin kullanılması zorunludur.
(5) Aşağıdaki işlerin ihalelerinde ikinci fıkranın (b) bendinin kullanılması zorunludur.
a) Yaklaşık maliyeti Kanunun 8 inci maddesinde öngörülen eşik değerin yarısına kadar olan ve Kanunun 21 inci maddesinin (a), (d) ve (e) bentleri gereğince pazarlık usulü ile yapılan personel çalıştırılmasına dayalı olmayan hizmet alımı ihaleleri.
b) Yaklaşık maliyeti Kanunun 8 inci maddesinde öngörülen eşik değerin yarısına kadar olan personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihaleleri.
c) Kurum tarafından yayımlanan aşırı düşük teklif sorgulaması yapılamayacak alımlar listesinde yer alan işlerin ihaleleri.”
 
MADDE 5 –Aynı Yönetmeliğin eki Ek-1’de yer alan KİK003.0/H sayılı 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (b), (c) ve (f) Bentlerine Göre Yapılacak İhaleye Davet Formunda yer alan “[iadeli taahhütlü olarak posta yoluyla gönderilmiştir./tarafınıza elden tebliğ edilmiştir.]” ibaresi “[tarafınıza elden tebliğ edilmiştir./iadeli taahhütlü olarak posta yoluyla/EKAP üzerinden/faksla gönderilmiştir.]” şeklinde değiştirilmiş ve “[İdarenin elektronik posta adresi (varsa)]” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.
 
MADDE 6 –Aynı Yönetmeliğin eki Ek-1’de yer alan KİK012.0/H sayılı “Ön Yeterlik Değerlendirmesinde Yeterli Bulunmayan/Listeye Giremeyen Adaylara Sonucun Bildirilmesine İlişkin Form”, KİK012.1/H sayılı “4734 sayılı Kanunun 21 inci maddesinin (a)/(d)/(e) Bentlerine Göre Yapılan İhalelerde Yeterlik Değerlendirmesinde Yeterli Bulunmayan İsteklilere Sonucun Bildirilmesine İlişkin Form” ve KİK014.2/H sayılı “4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (a)/(d)/(e) Bentlerine Göre Yapılan İhalelerde Teknik Görüşme Sonucunda Şartları Sağlamayanlara Bildirim Formu”nda yer alan “4734 sayılı Kanunun 55 inci maddesinde belirtilen süre” ibaresi “on gün” şeklinde değiştirilmiştir.
 
MADDE 7 –Aynı Yönetmeliğin eki Ek-1’de yer alan KİK019.1/H sayılı “Kesinleşen İhale Kararının Bildirilmesi Formu”nda yer alan “süresi içinde 4734 sayılı Kanunun 55 inci maddesi uyarınca şikayet başvurusunda bulunulabilecektir.” ibaresi “……..4 gün içinde [idaremize şikayet başvurusunda bulunulabilir5/Kamu İhale Kurumuna itirazen şikayet başvurusunda bulunulabilir6/ ……7 İdare Mahkemelerinde dava açılabilir]8.” şeklinde değiştirilmiş, buna bağlı olarak aşağıdaki (4), (5), (6), (7) ve (8) numaralı dipnotlar eklenmiştir.
4 İdare tarafından ilgisine göre 4734 sayılı Kanunun 55 inci ve 56 ncımaddeleri ile İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmelikte belirtilen süreler veya 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununda yer alan dava açma süresi dikkate alınarak yazılacaktır.
5 4734 sayılı Kanunun 55 inci maddesinde öngörülen idareye şikayet başvurusunun mümkün olduğu hallerde veya kısmi teklif verilmesine açık ihalelerde iptal edilen kısımların bulunması durumunda ihalede geçerli teklif kalmaması nedeniyle ya da ihalede geçerli teklif olmakla birlikte bazı tekliflerin değerlendirme dışı bırakılması nedeniyle ihalede rekabetin oluşmadığı ve/veya kaynakların etkin kullanımının gerçekleşmediği gerekçesiyle ilgili kısımlara ilişkin ihalenin iptal edildiği durumlarda bu seçenek yazılacaktır.
Ancak aktarılan gerekçe ile ihalenin iptal edildiği durumlarda, iptal işleminden önce herhangi bir şikayet başvurusunun olması halinde, başvuru veya teklifi değerlendirme dışı bırakılan aday veya isteklinin, teklifinin geçerli olduğuna ve bu nedenle ihalenin iptal edilmemesi gerektiğine yönelik olarak 4734 sayılı Kanunun 56 ncımaddesinin birinci fıkrasında öngörülen beş günlük süre içerisinde doğrudan Kuruma itirazen şikayet başvurusunda bulunması da mümkün olduğundan, madde metninin her iki seçeneği ve her iki seçeneğe ilişkin (4) numaralı dipnotta belirtilen süreleri içerecek şekilde yazılması gerekmektedir.
6 Kısmi teklif verilmesine açık ihalelerde iptal edilen kısımların bulunması durumunda ilgili kısımlara ilişkin ihalenin iptali kararının herhangi bir şikayet veya itirazen şikayet başvurusu sonrasında alınması durumunda iptal edilen kısımlara yönelik başvurular bakımından bu seçenek yazılacaktır. İptal edilmeyen kısımlar bakımından yapılacak başvurular için (4) ve (5) numaralı dipnotlarda belirtilen hususlara uygun başvuru yolu ayrıca yazılacaktır.
7 Kısmi teklif verilmesine açık ihalelerde iptal edilen kısımların bulunması durumunda ilgili kısımlara ilişkin ihalenin iptali kararı öncesinde herhangi bir şikayet veya itirazen şikayet başvurusu bulunmaması durumunda bu seçenek ve yetkili İdare Mahkemesi yazılacaktır. İptal edilmeyen kısımlar bakımından yapılacak başvurular için (4) ve (5) numaralı dipnotlarda belirtilen hususlara uygun başvuru yolu ayrıca yazılacaktır.
8 Kuruma yapılan itirazen şikayet başvurusu üzerine Kurul tarafından başvuru sahibinin teklifinin geçerli olduğuna dair düzeltici işlem kararının verildiği ancak idarenin ihalenin iptali kararını geri alarak düzeltici işlem kararının gereğini yerine getirmediği hallerde, ihalenin iptali kararına karşı yapılacak başvurular ile (5) ve (6) numaralı dipnotlarda belirtilen hallerin gerçekleşmediği durumlarda verilen ihalenin iptali kararlarına karşı yapılacak başvuruların doğrudan idari yargı mercilerine yapılması gerektiği belirtilecektir.”
 
MADDE 8 –Aynı Yönetmeliğin eki Ek-1’de yer alan KİK019.2/H sayılı “İhale İptal Kararının Bildirilmesi Formu” ile KİK019.3/H sayılı “Bütün Başvuruların veya Tekliflerin Reddedilmesi Sebebiyle İhalenin İptal Kararının Bildirilmesi Formu”nun son paragrafından önce gelmek üzere aşağıdaki paragraf ile buna bağlı (3), (4), (5), (6) ve (7) numaralı dipnotlar eklenmiştir.
“Bu kararın bildiriminden itibaren ……..3 gün içinde [idaremize şikayet başvurusunda bulunulabilir4/Kamu İhale Kurumuna itirazen şikayet başvurusunda bulunulabilir5/ ……6 İdare Mahkemelerinde dava açılabilir]7.
3 İdare tarafından ilgisine göre 4734 sayılı Kanunun 55 inci ve 56 ncı maddeleri ile İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmelikte belirtilen süreler veya 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununda yer alan dava açma süresi dikkate alınarak yazılacaktır.
4 İhalede geçerli teklif kalmaması nedeniyle ya da ihalede geçerli teklif olmakla birlikte bazı tekliflerin değerlendirme dışı bırakılması nedeniyle ihalede rekabetin oluşmadığı ve/veya kaynakların etkin kullanımının gerçekleşmediği gerekçesiyle ihalenin iptal edildiği durumlarda bu seçenek yazılacaktır.
Ancak aktarılan gerekçe ile ihalenin iptal edildiği durumlarda, iptal işleminden önce herhangi bir şikayet başvurusunun olması halinde, başvuru veya teklifi değerlendirme dışı bırakılan aday veya isteklinin, teklifinin geçerli olduğuna ve bu nedenle ihalenin iptal edilmemesi gerektiğine yönelik olarak 4734 sayılı Kanunun 56 ncımaddesinin birinci fıkrasında öngörülen beş günlük süre içerisinde doğrudan Kuruma itirazen şikayet başvurusunda bulunması da mümkün olduğundan, madde metninin her iki seçeneği ve her iki seçeneğe ilişkin (3) numaralı dipnotta belirtilen süreleri içerecek şekilde yazılması gerekmektedir.
5 İhalenin iptali kararının herhangi bir şikayet veya itirazen şikayet başvurusu sonrasında alınması durumunda bu seçenek yazılacaktır.
6 İhalenin iptali kararı öncesinde herhangi bir şikayet veya itirazen şikayet başvurusu bulunmaması durumunda bu seçenek ve yetkili İdare Mahkemesi yazılacaktır.
7 Kuruma yapılan itirazen şikayet başvurusu üzerine Kurul tarafından başvuru sahibinin teklifinin geçerli olduğuna dair düzeltici işlem kararının verildiği ancak idarenin ihalenin iptali kararını geri alarak düzeltici işlem kararının gereğini yerine getirmediği hallerde, ihalenin iptali kararına karşı yapılacak başvurular ile (4) ve (5) numaralı dipnotlarda belirtilen hallerin gerçekleşmediği durumlarda verilen ihalenin iptali kararlarına karşı yapılacak başvuruların doğrudan idari yargı mercilerine yapılması gerektiği belirtilecektir.”
 
MADDE 9 –Aynı Yönetmeliğin eki Ek-1’de yer alan KİK025.1/H sayılı “Bilanço Bilgileri Tablosu”na “YMM/SMMM” ibaresinden sonra gelmek üzere “/SM” ibaresi eklenmiştir.
 
MADDE 10 –Aynı Yönetmeliğin eki Ek-1’de yer alan KİK027.0/H sayılı “İş Deneyimini Gösteren Belgesi Kullanılacak Ortağa İlişkin Ortaklık Durum Belgesi”nin (1) numaralı dipnotunda yer alan “yeminli mali müşavir” ibaresinden önce gelmek üzere “serbest muhasebeci,” ibaresi, “Bu belgenin” ibaresinden sonra gelmek üzere “serbest muhasebeci veya” ibaresi eklenmiştir.
 
MADDE 11 –Aynı Yönetmeliğin eki Ek-2’de yer alan Açık İhale Usulü ile İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartname, Ek-4’de yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartname, Ek-5’de yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (b), (c), (f) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartname ile Ek-6’da yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (a), (d), (e) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartname’nin 4 üncü maddesinin başlığı “İhale dokümanının görülmesi ve temini ile EKAP’a kayıt zorunluluğu” şeklinde değiştirilmiş ve madde sonlarına aşağıdaki 4.5 inci madde eklenmiştir.
4.5. İdarelerin ve adına ihale dokümanı satın alınacak Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişiler ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişilerin EKAP’a kayıtlı olması zorunludur. Ortak girişimlerde ise Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişi ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişi ortakların tamamının bu koşulu sağlaması gerekir.”
 
MADDE 12 –Aynı Yönetmeliğin eki Ek-2’de yer alan Açık İhale Usulü ile İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartname ve Ek-5’de yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (b), (c), (f) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü ile İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 7.1 inci maddesinin (ğ) bendine “yeminli mali müşavir” ibaresinden önce gelmek üzere “serbest muhasebeci,” ibaresi eklenmiştir.
 
MADDE 13 – Aynı Yönetmeliğin Ek-2’sinde yer alan “Açık İhale Usulü ile İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 33.2 nci maddesine ait 33.1 numaralı dipnot aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
33.1 (1) Yaklaşık maliyeti Kanunun 8 inci maddesinde öngörülen eşik değerin yarısına eşit veya bu değerin üzerinde olan ihalelerde, bu madde aşağıdaki şekilde düzenlenecektir.
“Teklifi sınır değerin altında kalan isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir. Bu kapsamda; ihale komisyonu sınır değerin altında kalan teklifleri aşırı düşük teklif olarak tespit eder ve bu teklif sahiplerinden Kurum tarafından belirlenen kriterlere göre teklifte önemli olduğunu tespit ettiği bileşenler ile ilgili ayrıntıları yazılı olarak ister. İhale komisyonu;
a) Verilen hizmetin ekonomik olması,
b) Seçilen teknik çözümler ve teklif sahibinin işin yerine getirilmesinde kullanacağı avantajlı koşullar,
c) Teklif edilen hizmetin özgünlüğü,
gibi hususlarda yapılan yazılı açıklamaları dikkate alarak aşırı düşük teklifleri değerlendirir. Bu değerlendirme sonucunda, açıklamaları yeterli görülmeyen veya yazılı açıklamada bulunmayan isteklilerin teklifi reddedilir. İhale komisyonunca reddedilmeyen teklifler, geçerli teklif olarak belirlenir. İhale üzerinde bırakılan isteklinin teklifinin sınır değerin altında olması durumunda kesin teminat 40.1 maddesinde yer alan hüküm uyarınca hesaplanan tutar üzerinden alınır.”
(2) Yaklaşık maliyeti Kanunun 8 inci maddesinde öngörülen eşik değerin yarısına kadar olan personel çalıştırılmasına dayalı olmayan hizmet alımı ihalelerinde, bu madde idare tarafından aşağıdaki (I), (II) ve (III) numaralı seçeneklerden biri seçilerek düzenlenecektir.
(I) “İhale, Kanunun 38 inci maddesinde öngörülen açıklama istenmeksizin ekonomik açıdan en avantajlı teklif üzerinde bırakılacaktır. İhale üzerinde bırakılan isteklinin teklifinin sınır değerin altında olması durumunda kesin teminat 40.1 maddesinde yer alan hüküm uyarınca hesaplanan tutar üzerinden alınır.”
(II) “Teklifi sınır değerin altında kalan isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir. Bu kapsamda; ihale komisyonu sınır değerin altında kalan teklifleri aşırı düşük teklif olarak tespit eder ve bu teklif sahiplerinden Kurum tarafından belirlenen kriterlere göre teklifte önemli olduğunu tespit ettiği bileşenler ile ilgili ayrıntıları yazılı olarak ister. İhale komisyonu;
a) Verilen hizmetin ekonomik olması,
b) Seçilen teknik çözümler ve teklif sahibinin işin yerine getirilmesinde kullanacağı avantajlı koşullar,
c) Teklif edilen hizmetin özgünlüğü,
gibi hususlarda yapılan yazılı açıklamaları dikkate alarak aşırı düşük teklifleri değerlendirir. Bu değerlendirme sonucunda, açıklamaları yeterli görülmeyen veya yazılı açıklamada bulunmayan isteklilerin teklifi reddedilir. İhale komisyonunca reddedilmeyen teklifler, geçerli teklif olarak belirlenir. İhale üzerinde bırakılan isteklinin teklifinin sınır değerin altında olması durumunda kesin teminat 40.1 maddesinde yer alan hüküm uyarınca hesaplanan tutar üzerinden alınır.”
(III) “Teklifi sınır değerin altında olduğu tespit edilen isteklilerin teklifleri, Kanunun 38 inci maddesinde öngörülen açıklama istenmeksizin reddedilecektir.”
(3) Yaklaşık maliyeti Kanunun 8 inci maddesinde öngörülen eşik değerin yarısına kadar olan personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihalelerinde, bu madde aşağıdaki şekilde düzenlenecektir.
“İhale, Kanunun 38 inci maddesinde öngörülen açıklama istenmeksizin ekonomik açıdan en avantajlı teklif üzerinde bırakılacaktır. İhale üzerinde bırakılan isteklinin teklifinin sınır değerin altında olması durumunda kesin teminat 40.1 maddesinde yer alan hüküm uyarınca hesaplanan tutar üzerinden alınır.””
 
MADDE 14 – Aynı Yönetmeliğin eki Ek-3’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü ile İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip Ön Yeterlik Şartnamesinin 7.1 inci maddesinin (f) bendine “yeminli mali müşavir” ibaresinden önce gelmek üzere “serbest muhasebeci,” ibaresi eklenmiştir.
 
MADDE 15 –Aynı Yönetmeliğin Ek-4’ünde yer alan “Belli İstekliler Arasında İhale Usulü ile İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 33.2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve maddeye 28.1 inci dipnot eklenmiştir.
“33.2. ……………………………………..28.1
28.1 (1) Yaklaşık maliyeti Kanunun 8 inci maddesinde öngörülen eşik değerin yarısına eşit veya bu değerin üzerinde olan ihalelerde, bu madde aşağıdaki şekilde düzenlenecektir.
“Teklifi sınır değerin altında kalan isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir. Bu kapsamda; ihale komisyonu sınır değerin altında kalan teklifleri aşırı düşük teklif olarak tespit eder ve bu teklif sahiplerinden Kurum tarafından belirlenen kriterlere göre teklifte önemli olduğunu tespit ettiği bileşenler ile ilgili ayrıntıları yazılı olarak ister. İhale komisyonu;
a) Verilen hizmetin ekonomik olması,
b) Seçilen teknik çözümler ve teklif sahibinin işin yerine getirilmesinde kullanacağı avantajlı koşullar,
c) Teklif edilen hizmetin özgünlüğü,
gibi hususlarda yapılan yazılı açıklamaları dikkate alarak aşırı düşük teklifleri değerlendirir. Bu değerlendirme sonucunda, açıklamaları yeterli görülmeyen veya yazılı açıklamada bulunmayan isteklilerin teklifi reddedilir. İhale komisyonunca reddedilmeyen teklifler, geçerli teklif olarak belirlenir. İhale üzerinde bırakılan isteklinin teklifinin sınır değerin altında olması durumunda kesin teminat 40.1 maddesinde yer alan hüküm uyarınca hesaplanan tutar üzerinden alınır.”
(2) Yaklaşık maliyeti Kanunun 8 inci maddesinde öngörülen eşik değerin yarısına kadar olan personel çalıştırılmasına dayalı olmayan hizmet alımı ihalelerinde, bu madde idare tarafından aşağıdaki (I), (II) ve (III) numaralı seçeneklerden biri seçilerek düzenlenecektir.
(I) “İhale, Kanunun 38 inci maddesinde öngörülen açıklama istenmeksizin ekonomik açıdan en avantajlı teklif üzerinde bırakılacaktır. İhale üzerinde bırakılan isteklinin teklifinin sınır değerin altında olması durumunda kesin teminat 40.1 maddesinde yer alan hüküm uyarınca hesaplanan tutar üzerinden alınır.”
(II) “Teklifi sınır değerin altında kalan isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir. Bu kapsamda; ihale komisyonu sınır değerin altında kalan teklifleri aşırı düşük teklif olarak tespit eder ve bu teklif sahiplerinden Kurum tarafından belirlenen kriterlere göre teklifte önemli olduğunu tespit ettiği bileşenler ile ilgili ayrıntıları yazılı olarak ister. İhale komisyonu;
a) Verilen hizmetin ekonomik olması,
b) Seçilen teknik çözümler ve teklif sahibinin işin yerine getirilmesinde kullanacağı avantajlı koşullar,
c) Teklif edilen hizmetin özgünlüğü,
gibi hususlarda yapılan yazılı açıklamaları dikkate alarak aşırı düşük teklifleri değerlendirir. Bu değerlendirme sonucunda, açıklamaları yeterli görülmeyen veya yazılı açıklamada bulunmayan isteklilerin teklifi reddedilir. İhale komisyonunca reddedilmeyen teklifler, geçerli teklif olarak belirlenir. İhale üzerinde bırakılan isteklinin teklifinin sınır değerin altında olması durumunda kesin teminat 40.1 maddesinde yer alan hüküm uyarınca hesaplanan tutar üzerinden alınır.”
(III) “Teklifi sınır değerin altında olduğu tespit edilen isteklilerin teklifleri, Kanunun 38 inci maddesinde öngörülen açıklama istenmeksizin reddedilecektir.”
(3) Yaklaşık maliyeti Kanunun 8 inci maddesinde öngörülen eşik değerin yarısına kadar olan personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihalelerinde, bu madde aşağıdaki şekilde düzenlenecektir.
“İhale, Kanunun 38 inci maddesinde öngörülen açıklama istenmeksizin ekonomik açıdan en avantajlı teklif üzerinde bırakılacaktır. İhale üzerinde bırakılan isteklinin teklifinin sınır değerin altında olması durumunda kesin teminat 40.1 maddesinde yer alan hüküm uyarınca hesaplanan tutar üzerinden alınır.””
 
MADDE 16 –Aynı Yönetmeliğin Ek-5’inde yer alan “4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (b), (c), (f) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü ile İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 34.2nci maddesine ait 33.1 numaralı dipnot aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“33.1 (1) Yaklaşık maliyeti Kanunun 8 inci maddesinde öngörülen eşik değerin yarısına eşit veya bu değerin üzerinde olan ihalelerde, bu madde aşağıdaki şekilde düzenlenecektir.
“Teklifi sınır değerin altında kalan isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir. Bu kapsamda; ihale komisyonu sınır değerin altında kalan teklifleri aşırı düşük teklif olarak tespit eder ve bu teklif sahiplerinden Kurum tarafından belirlenen kriterlere göre teklifte önemli olduğunu tespit ettiği bileşenler ile ilgili ayrıntıları yazılı olarak ister. İhale komisyonu;
a) Verilen hizmetin ekonomik olması,
b) Seçilen teknik çözümler ve teklif sahibinin işin yerine getirilmesinde kullanacağı avantajlı koşullar,
c) Teklif edilen hizmetin özgünlüğü,
gibi hususlarda yapılan yazılı açıklamaları dikkate alarak aşırı düşük teklifleri değerlendirir. Bu değerlendirme sonucunda, açıklamaları yeterli görülmeyen veya yazılı açıklamada bulunmayan isteklilerin teklifi reddedilir. İhale komisyonunca reddedilmeyen teklifler, geçerli teklif olarak belirlenir. İhale üzerinde bırakılan isteklinin teklifinin sınır değerin altında olması durumunda kesin teminat 41.1 maddesinde yer alan hüküm uyarınca hesaplanan tutar üzerinden alınır.”
(2) Yaklaşık maliyeti Kanunun 8 inci maddesinde öngörülen eşik değerin yarısına kadar olan personel çalıştırılmasına dayalı olmayan hizmet alımı ihalelerinde, bu madde idare tarafından aşağıdaki (I), (II) ve (III) numaralı seçeneklerden biri seçilerek düzenlenecektir.
(I) “İhale, Kanunun 38 inci maddesinde öngörülen açıklama istenmeksizin ekonomik açıdan en avantajlı teklif üzerinde bırakılacaktır. İhale üzerinde bırakılan isteklinin teklifinin sınır değerin altında olması durumunda kesin teminat 41.1 maddesinde yer alan hüküm uyarınca hesaplanan tutar üzerinden alınır.”
(II) “Teklifi sınır değerin altında kalan isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir. Bu kapsamda; ihale komisyonu sınır değerin altında kalan teklifleri aşırı düşük teklif olarak tespit eder ve bu teklif sahiplerinden Kurum tarafından belirlenen kriterlere göre teklifte önemli olduğunu tespit ettiği bileşenler ile ilgili ayrıntıları yazılı olarak ister. İhale komisyonu;
a) Verilen hizmetin ekonomik olması,
b) Seçilen teknik çözümler ve teklif sahibinin işin yerine getirilmesinde kullanacağı avantajlı koşullar,
c) Teklif edilen hizmetin özgünlüğü,
gibi hususlarda yapılan yazılı açıklamaları dikkate alarak aşırı düşük teklifleri değerlendirir. Bu değerlendirme sonucunda, açıklamaları yeterli görülmeyen veya yazılı açıklamada bulunmayan isteklilerin teklifi reddedilir. İhale komisyonunca reddedilmeyen teklifler, geçerli teklif olarak belirlenir. İhale üzerinde bırakılan isteklinin teklifinin sınır değerin altında olması durumunda kesin teminat 41.1 maddesinde yer alan hüküm uyarınca hesaplanan tutar üzerinden alınır.”
(III) “Teklifi sınır değerin altında olduğu tespit edilen isteklilerin teklifleri, Kanunun 38 inci maddesinde öngörülen açıklama istenmeksizin reddedilecektir.”
(3) Yaklaşık maliyeti Kanunun 8 inci maddesinde öngörülen eşik değerin yarısına kadar olan personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihalelerinde, bu madde aşağıdaki şekilde düzenlenecektir.
“İhale, Kanunun 38 inci maddesinde öngörülen açıklama istenmeksizin ekonomik açıdan en avantajlı teklif üzerinde bırakılacaktır. İhale üzerinde bırakılan isteklinin teklifinin sınır değerin altında olması durumunda kesin teminat 41.1 maddesinde yer alan hüküm uyarınca hesaplanan tutar üzerinden alınır.””
 
MADDE 17 –Aynı Yönetmeliğin eki Ek-6’da yer alan 4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (a), (d), (e) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü ile İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartnamenin 7.1 inci maddesinin (g) bendine “yeminli mali müşavir” ibaresinden önce gelmek üzere “serbest muhasebeci,” ibaresi eklenmiştir.
 
MADDE 18 –Aynı Yönetmeliğin eki Ek-6’da yer alan “4734 Sayılı Kanunun 21 inci Maddesinin (a), (d), (e) Bentlerine Göre Pazarlık Usulü ile İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip İdari Şartname”nin 38.2nci maddesine ait 33.1 numaralı dipnot aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
33.1 (1) Yaklaşık maliyeti Kanunun 8 inci maddesinde öngörülen eşik değerin yarısına eşit veya bu değerin üzerinde olan ihalelerde, bu madde aşağıdaki şekilde düzenlenecektir.
“Teklifi sınır değerin altında kalan isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir. Bu kapsamda; ihale komisyonu sınır değerin altında kalan teklifleri aşırı düşük teklif olarak tespit eder ve bu teklif sahiplerinden Kurum tarafından belirlenen kriterlere göre teklifte önemli olduğunu tespit ettiği bileşenler ile ilgili ayrıntıları yazılı olarak ister. İhale komisyonu;
a) Verilen hizmetin ekonomik olması,
b) Seçilen teknik çözümler ve teklif sahibinin işin yerine getirilmesinde kullanacağı avantajlı koşullar,
c) Teklif edilen hizmetin özgünlüğü,
gibi hususlarda yapılan yazılı açıklamaları dikkate alarak aşırı düşük teklifleri değerlendirir. Bu değerlendirme sonucunda, açıklamaları yeterli görülmeyen veya yazılı açıklamada bulunmayan isteklilerin teklifi reddedilir. İhale komisyonunca reddedilmeyen teklifler, geçerli teklif olarak belirlenir. İhale üzerinde bırakılan isteklinin teklifinin sınır değerin altında olması durumunda kesin teminat 45.1 maddesinde yer alan hüküm uyarınca hesaplanan tutar üzerinden alınır.”
(2) Yaklaşık maliyeti Kanunun 8 inci maddesinde öngörülen eşik değerin yarısına kadar olan ihalelerde, ihale Kanunun 38 inci maddesinde öngörülen açıklama istenmeksizin ekonomik açıdan en avantajlı teklif üzerinde bırakılacaktır. İhale üzerinde bırakılan isteklinin teklifinin sınır değerin altında olması durumunda kesin teminat 45.1 maddesinde yer alan hüküm uyarınca hesaplanan tutar üzerinden alınır.”
 
MADDE 19 –Aynı Yönetmeliğin eki Ek-3’te yer alan Belli İstekliler Arasında İhale Usulü ile İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Tip Ön Yeterlik Şartnamesinin 4 üncü maddesinin başlığı “Ön yeterlik, ihale dokümanının görülmesi ve temini ile EKAP’a kayıt zorunluluğu” şeklinde değiştirilmiş ve madde sonuna aşağıdaki 4.6ncı madde eklenmiştir.
4.6. İdarelerin ve adına ön yeterlik dokümanı veya ihale dokümanı satın alınacak Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişiler ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişilerin EKAP’a kayıtlı olması zorunludur. Ortak girişimlerde ise Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişi ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişi ortakların tamamının bu koşulu sağlaması gerekir.”
 
MADDE 20 –Aynı Yönetmeliğin eki Ek-8’de yer alan Hizmet İşleri Genel Şartnamesinin 54 üncü maddesinin altıncı fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.
 
MADDE 21 –Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
 
MADDE 22 – Bu Yönetmelik hükümlerini Kamu İhale Kurumu Başkanı yürütür.

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin
Tarihi Sayısı
4/3/2009 27159 (Mükerrer)
Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin
Tarihi Sayısı
1- 3/7/2009 27277
2- 10/1/2010 27458
3- 4/3/2010 27511
4- 16/12/2010 27787
5- 16/3/2011 27876
6- 20/4/2011 27911
7- 16/7/2011 27996
8- 15/7/2012 28354
9- 13/4/2013 28617
10- 24/9/2013 28775
11- 28/11/2013 28835
12- 25/12/2013 28862
13- 7/6/2014 29023
14- 16/8/2014 29090
15- 25/10/2014 29156
 
 
 
 
 

« geri dön
Faydalı Linkler
Sağlık Mh. Marmara Sk. No16/16 Çankaya/ANKARA
 


info@ihalemevzuat.com
+90 312 232 00 25
+90 507 639 14 93


info@ihalemevzuat.com
www.ihalemevzuat.com
     
© Copyright 2014 İhale Mevzuat.
Web Tasarım
Seo
ankara web tasarim

компакт 120 бетонный завод тоо тан нур шы

concasseur

concasseur

Дробилка

Дробилка

trituradora

briket makinası

parke taşı makinesi

parke taşı makinesi

kilit taşı fiyatları

differences between clay bricks and concrete blocks

how to make lightweight concrete blocks

how to make lightweight concrete blocks

cinder block vs concrete block

how to reinforce concrete block

parquet and briquette machine

parquet and briquette machine

kb36 usine automatiques pour produire des parquets en beton et briques

kiralık iskele

kiralık iskele

dış cephe iskelesi

kalıp sistemleri

ikinci el dış cephe iskele fiyatları

ikinci el dış cephe iskele fiyatları

iskele kalıp sistemleri

iskele kalıp sistemleri

scaffolding and formwork systems

scaffolding and formwork systems

exterior scaffolding

su kirliliği nedir nasıl önlenebilir

non woven bags wholesale

tote bags

wholesale tote bag

wholesale tote bag

evde sağlık hizmetleri

fiziksel meşguliyet terapisi

evde tedavi ve hasta bakımı

yatalak hasta bakımı

ankara dermatolog

saçta egzama

egzama kremi

soğuk hava deposu

soğuk oda paneli

nemlendirme sistemleri

soğuk hava deposu

soğuk hava deposu

cold storage manufacturing

işitme cihazı

kulak çınlaması

sol kulak çınlaması

işitme cihazı ankara

işitme cihazı ankara

ankara işitme cihazı

işe giriş raporları

işe giriş sağlık raporu

adana sağlık raporu

gezici isg aracı

iş sağlığı ve güvenliği sertifikası nasıl alınır

iş sağlığı ve güvenliği

endüstriyel elektrik ve otomasyon sistemleri

85 inch tv screen protector

flat screen tv protector

plataforma de facturacion

man down


bursa teknik servis
işitme cihazı
Ayrancı Diş Hekimi
أنواع أنظمة التبريد
3’lü Tablo
işitme cihazı
bursa teknik servis
Ayrancı Diş Hekimi
Supla
Laminate Veneer Nedir
Endüstriyel Havalandırma Sistemleri
https://wakelet.com/wake/Ns5DdPA621ZsbP-1KEK4K
Endüstriyel Havalandırma Sistemleri
https://wakelet.com/wake/Ns5DdPA621ZsbP-1KEK4K
Ses Hastalıkları Tedavileri
3’lü Tablo
Diş eti morarması
Bir günde implant
Bir günde implant
ankara gülüş estetiği
Ses Hastalıkları Tedavileri
Diş eti morarması
rawaqim baghdad.co
Laminate Veneer Nedir
أنواع أنظمة التبريد
Briket
ankara gülüş estetiği
Briket
Soft Starter Fiyat
oversize kıyafet
diş dolgu fiyatları 2023
diş dolgu fiyatları 2023
İskele Firmaları
İskele Firmaları
Endüstriyel soğutucu
Endüstriyel soğutucu
merkezi soğutma sistemleri
merkezi soğutma sistemleri
flanşlı iskele fiyatları
boru iskele
iskele hesabı nasıl yapılır
:iskele kalıp
:iskele kalıp
hollywood smile
hollywood smile
üroloji doktoru
3m Privacy Screen
3m Privacy Screen
Laptop Privacy Screen
Laptop Privacy Screen
70 İnch Tv Screen Protector
70 İnch Tv Screen Protector
55 İnch Tv Screen Protectors
55 İnch Tv Screen Protectors
Privacy Screen Protector
restoratif diş tedavisi
restoratif diş tedavisi
ankara diş hekimi
Voltmetre
Voltmetre
En Yakın Diş Hastanesi
En Yakın Diş Hastanesi
ankara lazer epilasyon
ankara lazer epilasyon
ankara ortodontist
ankara ortodontist
ortodontik tedavi
ortodontik tedavi
ankara lazer epilasyon
ankara lazer epilasyon
Endüstriyel Elektrik
Endüstriyel Elektrik
diş iltihabına ne iyi gelir
diş iltihabına ne iyi gelir
Bursa Yetkili Teknik Servis
Bursa Yetkili Teknik Servis
İmplant Diş Fiyatları 2024
İmplant Diş Fiyatları 2024
ankara seo
ankara seo
oversize kıyafet
Mavi Erkek Gömlek
Mavi Erkek Gömlek
Siklon Ne Demek
Siklon Ne Demek
Ortodontist Ankara
Ortodontist Ankara
Egzama Kremi
Egzama Kremi
saç egzaması
saç egzaması
Ankara gülüş estetiği
Ankara gülüş estetiği
Beton Santralleri
Üroloji Ankara
Üroloji Ankara
Beton Santralleri
fatih bozkurt
fatih bozkurt
kürtaj ankara
kürtaj ankara
Kızılay Diş Hekimi
Kızılay Diş Hekimi
Ortodonti
Ortodonti
Profilo Yetkili Servis Bursa Yıldırım
Profilo Yetkili Servis Bursa Yıldırım
seo
seo
seo
İş Sağlığı ve Güvenliği
İş Sağlığı ve Güvenliği
OSGB
OSGB
İmplant Vidası Takıldıktan Sonra Diş Ne Zaman Takılır?
İmplant Vidası Takıldıktan Sonra Diş Ne Zaman Takılır?
Ortodonti
Ortodonti
ankara dermatolog
ankara dermatolog
Endüstriyel Fan Fiyatları
Endüstriyel Fan Fiyatları
İmplant Uygulamaları
İmplant Uygulamaları
PRP Tedavisi
PRP Tedavisi
Scaffolding Companies
Scaffolding Companies
Endüstriyel Fan
Endüstriyel Fan
ortodonti
ortodonti
Şeffaf Plak
Şeffaf Plak
Ankara Gülüş Estetiği
Ankara Gülüş Estetiği
Egzama
Egzama
çukurambar gülüş estetiği
çukurambar gülüş estetiği
Gebelik Hesaplama
Gebelik Hesaplama
Diş Ağrısına Ne İyi Gelir
Diş Ağrısına Ne İyi Gelir
Dental Implants vs Veneers
Dental Implants vs Veneers
Exterior Scaffolding
Exterior Scaffolding
Rental Scaffolding
Rental Scaffolding
Cold storage
Cold storage
scaffolding formwork
scaffolding formwork
Fermuarlı Sweatshirt
Fermuarlı Sweatshirt
Mavi Tişört
Mavi Tişört
Ortodontik Tedavi
Ortodontik Tedavi
Mavi Tişört
Mavi Tişört
soğutma
soğutma
soğuk hava deposu maliyet
soğuk hava deposu maliyet
Pasif Gelir Kaynakları
Pasif Gelir Kaynakları
Zirconium Veneers
Zirconium Veneers
Composite Bonding Turkey
Composite Bonding Turkey
Concrete Batching Plant
Concrete Batching Plant
teleskopik direk
teleskopik direk
Crushing and Screening Companies
Crushing and Screening Companies
oda nemlendirici ne işe yarar
oda nemlendirici ne işe yarar